diumenge, de febrer 15, 2009

Cercant un cotxe més ecològic

Moment per al canvi
(Helena i Cristina)

Hi ha moments a la nostres vides, en els quals les coses canvien, o hem de fer que canviïn. Avui dia ens trobem en moment d’inestabilitat degut a la contaminació que produïm. Aquesta contaminació està provocada per diversos factors, però potser un dels més importants és la utilització dels vehicles de motor. Aquests vehicles emeten una quantitat de CO2 molt perjudicial per a la nostra salut, i el que és més important, per al medi ambient.

Aleshores estem en el moment de canviar tots aquests factors que alterin el medi ambient, començant per canviar els vehicles de motor, per d’altres més eficients i econòmics com pot ser el motor d’aire comprimit.

Amb aquests vehicles d’aire comprimit aconseguirem una reducció d’aquest CO2, ja que al funcionar amb aire comprimit no necessiten cap tipus de combustible (com per exemple la gasolina), i per tant no contaminen gens.


Cercant alternatives
(Carlos R. i Isaac)

COTXES ELÈCTRICS: Aquest tipus de cotxes utilitzen l’energia elèctrica com a combustible, per tal de fer moure un motor elèctric que farà moure el cotxe. Per emmagatzemar l’energia utilitzen bateries. Per carregar-lo el cotxe s’endolla a la xarxa elèctrica.

COTXES HÍBRIDS: Aquests cotxes tenen dos motors, un elèctric i un motor de combustió interna. En el cas d' híbrids gasolina-elèctrics, quan el motor de combustió interna funciona, ho fa amb la seva màxima eficiència. Si es genera més energia de la necessària, el motor elèctric s’utilitza com a generador i carrega la bateria del sistema. En altres situacions, funciona només el motor elèctric, alimentant-se de l’energia guardada a les bateries.

COTXES AMB MOTOR D'HIDRÒGEN: Aquests cotxes també funcionen amb motor elèctric, però aquest cop no tenen bateria, utilitzen els electrons de l’hidrògen que aquests formen el corrent elèctric que farà funcionar el motor. Aquets cotxes no desprenen CO2 sinó vapor d’aigua (H2O).

COTXES D'AIRE COMPRIMET: El motor de Guy Nègre té dos pistons: amb el primer comprimeix l'aire de l'atmosfera en una petita cambra on li afegeix una petita quantitat d'aire dels tancs d'alta pressió després mana aquest aire a un segon pistó on treballa.Avantatges del cotxe d'aire comprimit

(Carlos M i Dani)

  • El cost de comprimir aire perquè sigui utilitzat com a sistema de propulsió d'un vehicle és inferior al cost energètic d'un motor d'explosió.
  • L'aire és abundant, econòmic, transport, emmagatzematge i, sobretot, no contaminant.
  • La tecnologia d'aire comprimit redueix el cost de producció de vehicles en un 20%, perquè no hi ha necessitat de construir un sistema de refrigeració, el dipòsit de combustible, bugies o silenciadors.
  • L'aire, de per sí, no és inflamable.
  • El disseny mecànic del motor és simple i robust.
  • No pateix l'efecte de la corrosió de les bateries en calent.
  • Té un menor cost de fabricació i de manteniment.
  • Les ampolles d'aire comprimit, poden ser eliminades o reciclades amb menys contaminació que les bateries.
  • Les ampolles d'aire comprimit tenen una vida útil més llarga que les bateries, ja que aquestes tenen problemes associats amb la degradació a mesura que augmenta el nombre de càrregues.
  • El dipòsit pot ser omplert amb més freqüència i en menys temps del que es poden recarregar les bateries.


Per als alumnes de 6è:

Què opineu d'aquest article? Compraríeu un cotxe d'aire comprimit? Per què?

17 comentaris:

Marc ha dit...

Hola, sóc en Marc.

L'article sobre els cotxes per no contaminar està molt bé. Estaria molt bé que aquets cotxes es fessin servir més que els de motor de gasolina. Si fos per mi, els cotxes d'aire comprimit serien els únics que existissin, així tothom viuria bé, nosaltres i el medi. Jo compraria un cotxe d'aire comprimit per un món molt millor.

Fins una altra.

Anònim ha dit...

Hola, som Àlex Sáez i Jorge Sólis,

a nosaltres ens semblaria bé per un costat ja que no contamina, peró per l'altre no ens sembla gaire bé perquè no és un cotxe gaire bónic i jo ja tinc dos cotxes i arà en temps de crisi no crec que estigui gaire bé comprar-se un altre cotxe.

Gràcies,fins un altre.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola,som la Georgina i la Tanya.

El video sobre els cotxes d'aire comprimit corren molt i ens sembla una bona idea que la gent utilitzi aquest tipus de cotxe.

I també es tindria que inventar aixó per els avions,motos, trens, etc.

continuarà...

Anònim ha dit...

Hola som l´Ana i en Raul.
Primer de tot saludar en Carlos,Jhudit,Evelyn,Sara...
El video ens a agradat molt i donen ganes de comprar-se un cotxe ecologic per ajudar el planeta.
SALUTS

Anònim ha dit...

hola , som en Victor i la Eugenia.
ens sembla molt bé els cotxes d'aire comprimit però no ens agraden, perquè corren molt poc.
Fins una altre!

Anònim ha dit...

Hola sòc en Jordi un alumne de
6è aquest tema m'agrada perquè són els únics cotxes que no contaminen tant com els altres, i està bè que els cotxes de gasolina no els fessim servir tant.
Adeu fins un altre

Anònim ha dit...

Hola, som l'Elena i en Yeray

L'article dels cotxes es molt interesant perqué en el futur tots els cotxes podrien ser aixì per no contaminar tant.

Fins un altre.

Anònim ha dit...

Hola,som la Julia i la Silvia.

L´article sobre els cotxes està molt bé.Ens agradaria que en un futur la gent comprés aquests cotxes per no contaminar i ajudar al medi ambient.Ens el comprariem si fossim grans i fossin una mica més macos.

Fins un altra.

Anònim ha dit...

Hola , som en Victor i l`Adrià.L'article sobre els cotxes per no contaminar m`agrada molt.És una bona manera de no contaminar el planeta.Jo compraria un cotxe d'aire comprimit per un món molt millor.

Fins la propera.

Anònim ha dit...

Hola, som el Nadir i l'Irene.

Ens a agradat força el article sobre els cotxes que van amb aire comprimit. Es una bona idea, es molt útil per no contaminar i no destroçar la capa d'ózo. I s´estalvia el patiment del medi ambient. Gracies per tenir aquesta idea. el que faltaria seria publica-ho a més llocs en que la gent el pugui veure i entre tots ajudar a la natura.

Fins aviat!!!

Anònim ha dit...

Hola, som l'Alejandro Muñoz i la Noelia Ponce.

Opino que a estat molt bé i compraria un cotxe d'aquest tipus.


Opino que aquests cotx es són una gran ivenció i crec que és la solució a la contaminació que estem vivint. Jo compraria un cotxe d'aquest tipus.

Ens despedim l'Alejandro i la Noelia.

Anònim ha dit...

De la Nicole.

Ostres, que bé, aixó. És molt xulo que la gent vulgui millorar l'estat del medi ambient. Es molt millor que anar desprenent Co2... Pero encara em sembla que són una mica massa cars, aquests cotxes.

ADEU A TOTHOM!

Anònim ha dit...

hola soc al Alex.

L´article sobre els cotxes d´aire conprimit em sembla que es molt interesant perque es bo no contaminar.

fins un altre!

Anònim ha dit...

Hola soc Ariana,

he llegit el vostre article sobre els cotxes d'aire comprimit,a mi em sembla molt iteresant aquest article. Jo em compraria un cotxe d'aire comprimit aixi no contaminaria tant com els cotxes d'avui en dia.
Fins la propera vegada,
Ariana

Anònim ha dit...

Hola,soc l'Eric i aquest article es molt bo.

Adeu.

Anònim ha dit...

Hola soc l´Oussama

Els cotxes d´aire comprimit son molt
ecologics,no contaminant al medi ambient. Jo crec que es mllior que
tot el món tindria que tenir un
d´aquets cotxes per molt cars que siguin.

Fins dema